Meny
Meny

Socialsekreterare/Ungdomssamordnare till Barn- och familjeenheten

Trosa Barn och familjeenheten Sista ansökningsdag: 2020-03-02

Till dig som vill arbeta i en kommun som präglas av handlingskraft, med närhet till beslutsfattarna, befolkningen och havet. Nu söker vi dig som vill vara en av dem som gör skillnad! 

 

UPPDRAG

Vi söker dig som vill arbeta på Barn- och familjeenheten som socialsekreterare/ungdomssamordnare. Du arbetar med utredningar och insatser i nära samarbete med enhetens ungdomssamordnare. Du gör bedömningar av ungdomarnas behov av stöd från socialtjänsten och arbetar motiverande med ungdomar och deras föräldrar/familjer. Du kan även med program riktad mot ungdomarnas missbruk, kriminalitet samt stöd till familjen. Du kommer att ha samordningsansvar för kommunens ANDTS handlingsplan. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur arbetet bedrivs tillsammans med dina kollegor och chef.

Vi strävar efter att våra handläggare får stöd från administration så att mer tid och energi kan ägnas åt huvuduppdraget – kontakt med barn, ungdomar och familjer i Trosa kommun som vänder sig till socialtjänsten.

 

KOMPETENS

Du som söker ser möjligheter till förändring i barns och ungdomars liv. För arbetet är det viktigt att du är lyhörd och driven med förmåga att ta egna initiativ. Du är resultatinriktad och har en god förmåga att strukturera ditt arbete och din tid. Det är en förutsättning att du kan dokumentera på ett sakligt och korrekt sätt, varpå du behöver behärska svenska väl i både tal och skrift.

Du har:

  • socionomexamen

  • erfarenhet av myndighetsutövning

  • god kunskap om aktuell lagstiftning

  • erfarenhet eller ett intresse att arbeta med familjehem

  • vana av att möta barn, ungdomar och deras familjer i olika situationer

  • erfarenhet av tillämpning av program gällande missbruk (CPU, HAP), kriminalitet (kriminalitetsprogrammet) eller andra interventioner är meriterande

  • B-körkort (manuellt)

 

Barn- och familjeenheten är en liten enhet på socialkontoret och det är viktigt med flexibilitet och god förmåga till samverkan, både internt och externt. Har du dessa båda förmågor så har du stora möjligheter att få vara med och fortsätta utvecklingen av vår verksamhet. Ditt intresse och din kompetens kommer att avgöra om det finns flera områden du vill medverka och utveckla i.

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Vi intervjuar löpande.

 

Om Barn och familjeenheten

Socialkontoret ligger i anslutning till Trosa vårdcentral och BVC/BMM, med skogen in på knuten men promenadavstånd till stadskärnan. Vi har ljusa, luftiga och trivsamma lokaler och god tillgång till besöksrum, och grupprum.

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare genom att se över arbetsförhållandena för myndighetsutövande personal och fokuserar på att erbjuda personlig utveckling, en hållbar arbetssituation och konkurrensmässiga löner.

Vi jobbar med ett nära ledarskap, introduktion och regelbunden handledning. Vi har en lång tradition av samarbete och samverkan i Sörmland som ger tillgång till gemensamma utbildningsdagar och utveckling med stöd från länets FoU.

Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete och hos oss är kompetensutveckling en naturlig del av din anställning.

 

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

 

Kontakt:
Graham Owen, Socialchef
0156-52000 (vxl)

Lisbeth Lampinen, Enhetschef
0156-52349