Meny
Meny

Kökschef

Trosa Driftenhet Sista ansökningsdag: 2020-02-22

Som ledare i Trosa kommun inser du att individen gör skillnad och vår utgångspunkt är alltid medborgaren i fokus. För oss är bemötande och tillgänglighet nyckeln till en bra verksamhet. Som chef och ledare har du ett gott omdöme och litar på din inre kompass. Hos oss pågår ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete och vi är i en expansiv fas där vi planerar fler produktionskök inom de närmsta åren.

Måltidsenheten består av två produktionskök, fem mottagningskök och två restauranger. Tillsammans lagar vi ca 2600 portioner från grunden till våra förskolor, skolor, särskilt boende och hemtjänsten. Vi arbetar med ”Diet for a green planet” vilket innebär vällagade, välkomponerade måltider med fokus på ekologiska närproducerade råvaror som är i säsong just nu. Vi har ett medvetet tänk kring att minska matsvinn i hela kedjan i allt från produktion och tillagning till våra kunders tallrikar. 

 

UPPDRAG

Vi söker en tydlig ledare till vårt produktionskök i Vagnhärad. Tillsammans med tio medarbetare fortsätta arbetet med att behålla verksamhetens kvalité, kundnöjdhet och engagerade medarbetare. Vi vill bli ännu bättre genom fortsatt systematiskt verksamhetsutveckling, för att nå vår vision Trosa kommun erbjuder Sveriges bästa offentliga måltider där matglädjen, människan och miljön står i centrum.

Som kökschef kommer du att leda och fördela det dagliga arbetet. Du har det övergripande ansvaret för planering av matsedel, personal, ekonomi, arbetsmiljöfrågor och verksamhetsutveckling. Du deltar i upphandlingsärenden som rör verksamheten. Driftchefen är din närmast chef och du ingår i driftenhetens ledningsgrupp.

Kökschefen är ansiktet utåt både internt och externt, du behöver gilla att möta människor!

 

KOMPETENS

Vi söker dig med servicekänsla som sitter i ryggmärgen och vår ambition att ha en hållbar matlagning. I vår strävan efter att utveckla verksamheten ser vi gärna att du är nytänkande, en egenskap som också underlättar när vi komponerar måltider för gäster i alla åldrar. 

Du som söker har:

  • kockutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig  
  • tidigare erfarenhet som arbetsledare/chef minst fem år
  • erfarenheter och kunskaper om matlagning i storkök
  • god kunskap om HACCP (egenkontroll)

Vi ser det som meriterande om du har:

  • vana att planera och laga mat till äldre
  • stora kunskaper om specialkost

För arbetet är det viktigt att du

  • är en person som gillar att etablera goda relationer till kunder och personal
  • ställer höga krav på kvalitet och kvantitet
  • fattar snabba och tydliga beslut
  • motiverar medarbetarna och ger dem ansvar och befogenheter

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överennskommelse

 

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

 

Kontakt:
Jörgen Henriksson, Driftchef
0156- 520 66
jorgen.henriksson@trosa.se