Meny
Meny

Rektor sökes till Hedebyskolan

Trosa Skolkontoret Sista ansökningsdag: 2020-06-01

På Hedebyskolan arbetar vi med att utveckla det inkluderande arbetssättet med mindre klasser och fokus på elevhälsoarbete, för att våra elever ska nå sina mål utifrån egna förutsättningar och för att kunna utvecklas så långt som möjligt. Alla lärare är med och delar på handledarskapet för våra klasser. Nära relationer, vi-känsla och trygghet är utmärkande för Hedebyskolan och skolans lilla format gör detta möjligt. 

Skolan har ca 180 elever och en personalstyrka på 30 personer varav 20 är lärare. Skolan har erfarna och behöriga lärare som leder eleverna mot hög måluppfyllelse i alla ämnen.

 

UPPDRAG

Att tillhandahålla möjligheten till en bra start i livet, där varje elev ges bästa tänkbara förutsättningar till goda kunskaper, är vår viktigaste kommunala uppgift och vår högst prioriterade fråga.

Som rektor har du en långtgående delegation med ett tydligt helhetsansvar för ditt ansvarsområde gällande verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Med kunskap som fokus leder du skolutveckling och kvalitetsarbete.

Rektorsrollen innebär att du arbetar med den fortsatta utvecklingen av Hedebyskolan och tar vid där det nuvarande utvecklingsarbetet befinner sig. Utifrån elevernas behov organiserar du skolan på bästa sätt och du arbetar med att utveckla det pedagogiska ledarskapet. Du har en viktig roll i att skapa förutsättningar för att ta tillvara medarbetarnas idéer och kompetens. 

Som rektor är du med och skapar en skola där varje elev ges möjlighet att utvecklas och du förväntas skapa goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. Tillsammans med medarbetarna och eleverna fortsätter du att genom samverkan med andra att utveckla Hedebyskolan att vara en skola som ligger i framkant.

I uppdraget ingår också att du är med och bidrar till ett bra samarbete mellan alla kommunala grund- och förskolor, och som rektor ingår du i skolkontorets ledningsgrupp där helhetssyn är ett självklart inslag. KOMPETENS

Du har flerårig dokumenterad ledarerfarenhet från grundskolan, och du kan forma en tydlig strategi och plan för skolan med elevernas lärande och kunskapsmål i fokus. Du kan även vidareutveckla skolans pågående arbeten. Du är strukturerad vilket märks genom hur du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du delegerar till personal i verksamheten och ser värdet av olika yrkesgrupper och kompetenser i skolan.

För dig är elever och medarbetare lika viktiga delar av verksamheten, vilket märks genom ditt sätt att leda skolan. Din tidigare erfarenhet som ledare inom skolan gör att du har en god insikt i det pedagogiska arbetet. Du kan skapa goda relationer med väl fungerande kommunikation till såväl elever, vårdnadshavare och medarbetare.

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning, om du har gått den statliga rektorsutbildningen eller rektorsprogrammet är det meriterande. Vi tror att du tidigare har arbetat som rektor, med fördel har du erfarenhet av att leda en åk 7-9 skola. 

Du är en trygg och erfaren ledare med självinsikt, samt har förmågan att förhålla dig på ett sätt som är anpassat till aktuell situation. Du har ett tydligt fokus på mål och resultat vilket för att du arbetar långsiktigt och systematiskt utifrån ett helhetsperspektiv. Du står fast vid dina beslut, och är en självklar ambassadör för din skola.

 

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Tillträde: Hösttermin 2020 eller enligt överenskommelse

 

Skolverksamheten i Trosa kommun

Skolverksamheten omfattar 360 medarbetare samt 2 100 elever och förskolebarn. 

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

 

ÖVRIGT

Hedebyskolan är en 7-9-skola belägen i centrala Vagnhärad, bara några minuter från tåg- och busstation med direktförbindelse till Stockholm och Nyköping. 

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontakt:
Mats Larsson, Skolchef
0156-520 53
mats.larsson@trosa.se

Torbjörn Unnebäck, Personalchef
0156-520 13
torbjorn.unneback@trosa.se

Marita Encke-Dahlin, Tf Rektor
0156-520 57
marita.encke-dahlin@trosa.se

Taina de Mander, Rektor Kyrkskolan, facklig repr. Sveriges Skolledarförbund
0156-523 80
taina.demander@trosa.se