Meny
Meny

Biträdande rektor till Skärlagsskolan

Trosa Skärlagskolan Sista ansökningsdag: 2020-08-30

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

 

UPPDRAG

Att tillhandahålla möjligheten till en bra start i livet, där varje elev ges bästa tänkbara förutsättningar till goda kunskaper, är vår viktigaste kommunala uppgift och vår högst prioriterade fråga. Vi söker nu en biträdande rektor som vill vara med och driva den fortsatta positiva utvecklingen av Skärlagskolan.

Du kommer att ha personalansvar för fritidshemmet samt F-3 eller 4-6 utifrån kompetens och enligt överenskommelse med rektor. Tillsammans med rektor utarbetar du tjänstefördelning och lägger schema. Du ansvarar även för kontakt med modersmålslärare och studiehandledare på skolan. Du kommer att leda möten, utarbeta strategier och inspirera elever och pedagoger att finna sin fulla potential. Du förväntas bidra med dina kunskaper, ditt engagemang och en stabil värdegrund för att utveckla vår verksamhet ytterligare.

Utifrån elevernas behov organiserar du verksamheten på bästa sätt och du arbetar tillsammans med rektor med att utveckla det pedagogiska ledarskapet. Vi har ett inkluderande förhållningssätt och tar tillsammans ansvar för att utveckla alla våra barn och elevers förmågor och kompetenser. Vi tror på ett elevnära ledarskap där förmågan att bygga förtroendefulla relationer är grunden för den utveckling vi vill se i organisationen. Vi vet att förtroendet mellan skolledare och medarbetare gör skillnad, både i hur vi arbetar tillsammans och för barn och elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt.

Du arbetar tätt tillsammans med rektor, förstelärare samt ett elevhälsoteam med skolpsykolog, skolsköterska, kurator, specialpedagog och speciallärare. Tillsammans med rektor, medarbetarna och eleverna fortsätter du att genom samverkan med andra utveckla Skärlagskolan att vara en skola som ligger i framkant. 

 

KOMPETENS

Du har en pedagogisk utbildning med lärarlegitimation eller likvärdig behörighet. Du har tidigare ledarerfarenhet, vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet av att leda F-6 och fritidsverksamhet. Har du dessutom gått den statliga rektorsutbildningen är även det meriterande. Kunskap om och erfarenhet av att arbeta i samverkan samt med arbetsmiljöfrågor är även det meriterande.

Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du delegerar till personal i verksamheten och ser värdet av olika yrkesgrupper och kompetenser. Du har god kunskap om grundskolan och dess lagstiftning samt styrdokument. Du är en trygg, närvarande ledare med förmågan att lyssna av både arbetsgrupper och enskilda pedagoger kring deras arbeten. Du är en god kommunikatör. Du skapar tillit, har förmågan att prioritera, samt kan bygga och stärka en samverkande organisation med vi-känsla.

Du är nyfiken, vill vara ute i verksamheten och arbeta operativt genom lektionsbesök, samtal och genom att vara en del i arbetslagens arbete. Du trivs med att driva utvecklingsarbete, och kan få med dig andra i det du gör. Du kommunicerar klart och tydligt i tal och skrift och har ett stort engagemang för pedagogiska frågor och lätt för att skapa relationer med elever och deras föräldrar. Du ser teamets styrkor, samtidigt som du är självständig, drivande och strukturerad.

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Tillträde: Hösten 2020 eller enligt överenskommelse

 

Om Skärlagskolan

Skärlagskolan är en harmonisk skola där det finns ett högt engagemang hos personalen. Vi har goda kunskapsresultat samt en stark vilja att fortsätta utveckla undervisningen. Vi tror på inkludering av alla elever och att bemötande och förhållningssätt är avgörande för att alla skall trivas och utvecklas.

Vi är i ett spännande skeende, till årsskiftet flyttar vi in i vår nybyggda skola med nya kreativa lokaler. Nu under hösten kommer vi påbörja utvecklingsarbetet kring fysisk lärmiljö så att den understödjer undervisningen i den nybyggda skolan.

Vi arbetar med en klass i varje årskurs som sedan delas in i undervisningsgrupper. Varje årskurs kommer att ha tillgång till en lärstudio bestående av två klassrum, ett torg, ett halvklassrum och fyra grupprum. Vi arbetar med google classroom och digitala verktyg i undervisningen. 

Skärlagskolan ligger i centrala Trosa med närhet till skog och vacker natur. Vi är en F-6 skola med fritidshem och ca 320 elever. Den nybyggda skolan är tänkt att kunna inrymma ca 400 elever.

 

ÖVRIGT

Intervjuer genomförs löpande vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

 

Kontakt:
Elisabeth Nyhlén, Rektor
0156-523 51
elisabeth.nyhlen@trosa.se

Taina de Mander, (F) Sveriges skolledarförbund
0156-523 80
taina.demander@trosa.se