Meny
Meny

Fritidsledare till Trosa kommuns fritidsgårdar

Trosa Fritidsgårdarna Sista ansökningsdag: 2021-02-28

Varmt välkommen till fritidsgårdarna i Trosa kommun – en plats där alla våra ungdomar ska känna sig välkomna!

Vår verksamhet vänder sig till ungdomar från årskurs 6 och uppåt. Vårt mål är att locka till oss ungdomar från hela kommunen och vara en bra vuxenkontakt som vägleder och stöttar när det stormar. Hos oss får ungdomarna vara med på många olika aktiviteter. Vi anordnar även en hel del utflykter och resor. Detta och mycket mer kan du ta del av på Facebook och Instagram där vi heter Fritidsgårdarna Trosa kommun.

Ungdomarna sätter agendan

I både Vagnhärad och Trosa har vi ungdomsgrupper som bland annat påverkar vilka aktiviteter och evenemang som vi anordnar. Vi har också ett Ungdomsråd där representanter från båda ungdomsgrupperna är med. De träffar kultur- och fritidsnämndens ordförande cirka 5-6 gånger per år för att diskutera frågor som rör Trosa kommuns ungdomar.

 

UPPDRAG

Arbetet består framförallt av att planera, leda och driva aktiviteter för ungdomar. Du är en bra förebild och trygg vuxen, som skapar förtroende och relationer med ungdomarna. I din roll ska ungdomarna kunna anförtro sig till dig och få stöttning. Du lyssnar, vägleder och bekräftar ungdomarna samt är uppmärksam och agerar på varningstecken på destruktivt beteende. Gemensamt har vi ansvar för kassan och inköp. Du gör inlägg och skriver informationstexter på Sociala medier (Instagram, Facebook, Snapschat). Arbetet innebär dag, kväll och helgarbete.

 

KOMPETENS

Du är/har:

  • fritidsledarutbildning, eller annan pedagogisk utbildning
  • Meriterande är erfarenhet av tidigare arbete med ungdomar, exempelvis inom fritidgårdsverksamhet
  • B-körkort är ett krav
  • en skicklig användare av Instagram, Facebook, Snapschat

Vi söker dig med personlig mognad som är trygg, stabil och har självinsikt. Du behöver vara flexibel och snabbt kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är initiativrik och uppnår resultat när du sätter igång aktiviteter. För att vara ett bra stöd och en tydlig vuxen behöver du kunna leda självständigt efter din övertygelse och sätta gränser. Du behöver också vara bra på att samarbeta med andra människor och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har integritet, det är av stor vikt att du uppträder på ett sätt som gör dig till en bra förebild för ungdomarna såväl i verksamheten som på fritiden. Din empatiska förmåga, att du kan sätta dig in i den andres perspektiv och känslor utan att ta över den personens känslor, har en mycket stor betydelse.

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Arbetstider: Dag, kväll, helg

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Vi arbetar med löpande urval och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt:
Anneli Bradley, Fritidsgårdschef
0156-522 09
Anneli.Bradley@trosa.se