Meny
Meny

Socialsekreterare / Ungdomssamordnare

Trosa Barn och familjeenheten Sista ansökningsdag: 2021-03-10

Till dig som vill arbeta i en kommun som präglas av handlingskraft, med närhet till beslutsfattarna, befolkningen och havet. Nu söker vi på Barn- och familjeenheten en socialsekreterare/ungdomssamordnare som vill vara en av oss som verkligen gör skillnad!

UPPDRAG

Du arbetar med utredningar och insatser i nära samarbete med enhetens ungdomssamordnare. Du gör bedömningar av ungdomarnas behov av stöd från socialtjänsten och arbetar motiverande med ungdomar och deras föräldrar/familjer.

Du kan även arbeta med program riktad mot ungdomarnas missbruk, kriminalitet samt stöd till familjen. Du kommer att ha samordningsansvar för kommunens ANDTS handlingsplan.

Som en av våra handläggare får du stöd med administrativa uppgifter så att mer tid och energi kan ägnas åt ditt huvuduppdrag – kontakt med barn, ungdomar och familjer i Trosa kommun som vänder sig till socialtjänsten.

Barn- och familjeenheten är en liten enhet på socialkontoret och det är viktigt med flexibilitet och god förmåga till samverkan, både internt och externt. Har du dessa båda förmågor så har du stora möjligheter att få vara med och fortsätta utvecklingen av vår verksamhet tillsammans med dina kollegor och din chef. Ditt intresse och din kompetens kommer att avgöra om du medverkar i utveckling inom fler områden.

  

KOMPETENSER

Du är/har:

  • socionomexamen
  • erfarenhet av myndighetsutövning
  • god kunskap om aktuell lagstiftning
  • erfarenhet av att möta barn/ungdomar och deras familjer i olika situationer
  • B-körkort är ett krav

Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och kan dokumentera på ett sakligt och korrekt sätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tillämpning av program gällande missbruk (CPU, HAP), kriminalitet (kriminalitetsprogrammet) eller andra interventioner.

Du har en god förmåga att strukturera ditt arbete och din tid, är ansvarsfull och bemöter andra med respekt. Du är resultatinriktad och ser möjligheter till förändringar i människors liv samt har förmågan att motivera andra till egen handling för att åstadkomma förändring.

För att lyckas med detta ser vi att du är lyhörd och driven som person. Eftersom du kommer möta många olika människor från skiftande bakgrund och i olika åldrar behöver du vara flexibel och kunna ta initiativ för att driva ett ärende framåt.

  

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Vi intervjuar löpande.

 

Om arbetsplatsen

Socialkontoret ligger i anslutning till Trosa vårdcentral och BVC/BMM, med skogen in på knuten men promenadavstånd till stadskärnan. Vi har ljusa, luftiga och trivsamma lokaler och god tillgång till besöksrum, och grupprum.

Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare genom att se över arbetsförhållandena för myndighetsutövande personal och fokuserar på att erbjuda personlig utveckling, en hållbar arbetssituation och konkurrensmässiga löner.

Vi jobbar med ett nära ledarskap, introduktion och regelbunden handledning. Vi har en lång tradition av samarbete och samverkan i Sörmland som ger tillgång till gemensamma utbildningsdagar och utveckling med stöd från länets FoU.

Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete och hos oss är kompetensutveckling en naturlig del av din anställning.

 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst måste uppvisa utdrag ur belastningsregister. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

 

Kontakt:
Lisbeth Lampinen, Enhetschef Barn och familjeenheten
0156-523 49
lisbeth.lampinen@trosa.se