Meny
Meny

Specialpedagog för åk 7-9

Trosa Tomtaklintskolan Sista ansökningsdag: 2021-03-04

Vill du arbeta i en kommun med elevfokus där du ges möjlighet att påverka? Nu söker vi en specialpedagog till Tomtaklintskolan. Hos oss blir du en del i en personalgrupp med ett positivt utvecklingsklimat som genomsyrar hela skolan. Tillsammans arbetar vi för att skapa en skola med levande strukturer som ger en tydlighet med kända ramar och anpassas efter våra elevers och klassers unika förutsättningar.

Vi tror på alla människors förmåga att lyckas, att olikhet är en tillgång, att alla elever har rätt att utvecklas i sitt lärande, och att lärande och social förmåga utvecklas i samspel med andra. Hos oss blir du en del av ett öppet klimat med snabb kommunikation och en arbetsgrupp med en vilja att hjälpa varandra. Att arbeta i den lilla kommunen ger dig bra överblick och goda samarbeten, både mellan skolor och andra verksamheter i kommunen.

Du blir som specialpedagog en del av ett elevhälsoteam på Tomtaklintskolan där du samverkar med speciallärare, SYV, skolsköterska, kurator, skolpsykolog och rektor. Du får möjlighet att skapa en helhetsbild med många olika perspektiv på eleverna, allt för att ge eleverna bästa tänkbara förutsättningar. Vi har kommit långt i extra anpassningar och en inkluderande lärmiljö, och har även en särskild undervisningsgrupp.

 

VEM SÖKER VI?

Du är/har:

  • legitimerad lärare med specialpedagogutbildning
  • god kunskap om läro- och kursplanen
  • goda kunskaper samt erfarenhet av formativ bedömning för att följa upp och utvärdera verksamheten
  • pedagogisk medvetenhet och kunskap att kunna tolka och konkretisera läroplanens alla mål

Som person är du prestigelös, bidrar gärna med dina kunskaper och är öppen för att lära dig mer av andra. Du har en positiv grundinställning och ett lösningsorienterat förhållningssätt, med elevens bästa i fokus. Du behandlar alla lika och är konsekvent och rättvis i dina beslut. Vi ser det som självklart att du bidrar till och är en del av skolans systematiska kvalitetsarbete.

Att skapa en skola där eleverna känner sig sedda och hörda är viktigt för dig och du månar om att eleverna ska känna sig delaktiga och förstå bakgrunden till de beslut som fattas. Därför anser du det viktigt att samarbeta med eleverna utifrån deras perspektiv och involverar eleverna så att de har inflytande över undervisningen, hela tiden med ditt ledarskap som en trygg punkt. Genom att skapa en trygg grund vill du ge eleverna bästa tänkbara förutsättningar för lärande och att nå sina kunskapsmål.

Du har en förståelse för hur elevens livssituation påverkar eleven i skolan, och anpassar ditt bemötande efter elev och situation. Du är lyhörd, inlyssnande och har en positiv människosyn. Du bjuder på dig själv och värnar om att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

 

  

VAD ERBJUDER VI?

Relationsskapande och kollegialt lärande är viktigt för oss, både inom skolan och inom hela kommunen. Du får som nyanställd en mentor i en av dina kollegor som guidar dig igenom skolans rutiner och arbetssätt. Du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen på en guidad busstur genom verksamheterna. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen.

Hos oss finns:

  • Mentorskap för dig som nyanställd
  • Chefsförsörjningsprogram för blivande ledare
  • Introduktionsdag
  • Friskvårdsbidrag
  • Tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter med en blandning av fysisk aktivitet och kultur hos aktörer baserade i Trosa kommun

 

OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: tillsvidare

Omfattning: 75-100%

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Vi arbetar med löpande urval och kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt:
Cecilia Engstrand, Rektor Tomtaklintskolan
070 360 51 15
cecilia.engstrand@trosa.se