Meny
Meny

Lärare åk 3- 4 till Fornbyskolan

Trosa Fornbyskolan Sista ansökningsdag: 2021-03-07

Vill du arbeta i en kommun med elevfokus där du ges möjlighet att påverka?

UPPDRAG

Nu söker vi en lärare till åk 3 på Fornbyskolan. Hos oss välkomnas du till ett starkt team/arbetslag där vi tillsammans utvecklar undervisningen utifrån våra elevers behov och våra kompetenser. Du blir en del av ett tre-/fyrlärarsystem, och delar mentorskap tillsammans med dina kollegor. Vi har ett pågående arbete med språkutveckling och kooperativt arbets-/förhållningssätt.

Du som söker delar vår syn att på att lärande och social förmåga bäst utvecklas i samspel med andra. Du vill vara en del i att skapa en trygg miljö som hjälper dina elever att möta utmaningar i lärandet på bästa sätt. Vi tror på alla människors förmåga att lyckas, att olikhet är en tillgång och att alla elever har rätt att utvecklas i sitt lärande.

Att arbeta i den lilla kommunen skapar goda samarbeten mellan skolor och andra verksamheter i kommunen. Du har en given plats i våra kommungemensamma ämnesgrupper där lärare från åk 1-9 från alla skolor i kommunen träffas en gång i månaden för att prata om innehåll i undervisningen, bedömning och kursplan.KOMPETENS

Du är/har:

  • legitimerad lärare med behörighet att undervisa åk 3-4.
  • god kunskap om läro- och kursplanen
  • goda kunskaper samt erfarenhet av pedagogisk dokumentation för att följa upp och utvärdera verksamheten
  • pedagogisk medvetenhet och kunskap att kunna tolka och konkretisera läroplanens alla mål

Ditt engagemang och din genuina nyfikenhet smittar av sig både på dina elever och kollegor.  Du arbetar utifrån en helhetssyn på barnets utveckling där lek och lärande har en stor betydelse. Som person är du prestigelös, bidrar gärna med dina kunskaper och är öppen för att lära dig mer av andra. Vi ser det som självklart att du bidrar till och är en del av skolans systematiska kvalitetsarbete.

Du är en tydlig närvarande ledare, både i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundinställning och ett lösningsorienterat förhållningssätt, alltid med elevens bästa i fokus. Du behandlar alla lika och är konsekvent och rättvis i dina beslut. Genom att skapa en trygg grund vill du ge eleverna bästa tänkbara förutsättningar för lärande och att nå sina kunskapsmål.

Du har en förståelse för hur elevens livssituation påverkar eleven i skolan, och anpassar ditt bemötande efter elev och situation. Du är lyhörd, inlyssnande och har en positiv människosyn. Du bjuder på dig själv och värnar om att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Augusti 2021
 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

VILL DU VETA MER?


Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till flera av våra skolor i Trosa. Skolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME).

Läs mer om grundskolan i Trosa kommun här.

Kontakt:
Ann Heimdahl, Tf rektor Fornbyskolan
0704314125
ann.heimdahl@edu.trosa.se