Meny
Meny

Vi söker kockar som vill skapa Sveriges bästa offentliga måltider!

Trosa Driftenhet Sista ansökningsdag: 2022-01-30

 

Du kock som vill vara med och skapa en måltidsupplevelse utöver det vanliga, föreställ dig 2750 gäster fördelade över flera restauranger. Gästerna kommer från olika generationer, med olika tidigare upplevelser av mat, och har alla olika utmaningar under dagen där måltiden är en av deras viktigaste källor till energi, en plats där de möter varandra och umgås - det är här vi behöver din magi. 

 

UPPDRAG

Du behöver ha ett tänk som går i linje med vårt arbetssätt "Diet for a green planet" vilket innebär vällagade, välkomponerade måltider med fokus på ekologiska närproducerade råvaror som är i säsong just nu. Vi har ett medvetet tänk kring att minska matsvinn i hela kedjan i allt från produktion och tillagning samt våra kunders tallrikar.

Gästen står i fokus och omsorgen om måltiderna är mycket viktig i alla led. Den omsorgen vill vi ska märkas för alla de ca 2750 portioner vi lagar från grunden i våra tre produktionskök.

Vi söker nu dig som vill vara med och bidra till våra måltider för skola och förskola.

Du kommer att tillsammans med övriga i gruppen planera, organisera och genomföra alla förekommande arbetsuppgifter i köket och restaurangerna.

Det team som varje dag möjliggör måltiderna består av 22 medarbetare. Fördelat på tre produktionskök och fem mottagningskök.

Hos oss pågår ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete. Vi är i en expansiv fas där vi öppnar upp flera nya produktionskök.

Du är delaktig och bidrar till verksamhetens utveckling. Som medarbetare hos oss kommer du därför att erbjudas kompetensutveckling både individuellt och i grupp för att utvecklas i din roll och för att ständigt höja kvaliteten i verksamheten.
 

KOMPETENS

Vi söker dig med servicekänsla som sitter i ryggmärgen. Vår ambition att ha en hållbar matlagning med hög kvalité gör att du behöver vara kvalitetsmedveten. I vår strävan efter att utveckla verksamheten ser vi gärna att du är nytänkande, en egenskap som också underlättar när vi komponerar måltider för gäster i bokstavligen alla åldrar. 

Du som söker:

 • är utbildad kock  
 • har god kunskap om och stort intresse av matlagning
 • behärskar svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • erfarenhet från storkök och specialkost 
 • erfarenhet av beställningar
 • datorvana och erfarenhet från kostdatasystem (ex Mashie)
 • B-körkort 

Du trivs med att jobba i team, vilket märks på att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och gärna bidrar med dina kunskaper till övriga i gruppen. Dina tidigare kollegor kan berätta om din goda förmåga att lyssna, och om hur du löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Dagarna hos oss kan se olika ut, exempelvis kan vi behöva anpassa vårt arbetssätt efter en ändrad förutsättning. För att lösa vårt uppdrag är vi flexibla i vårt team, vilket vi vill att du också är.

Då arbetet stundtals innebär en hög arbetsbelastning behöver du kunna prestera bra även i dessa situationer. Tunga lyft förekommer, vilket ställer krav på tillräckligt god fysik.


INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning kommer att tillämpas

Omfattning: Heltid, dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

VAD ERBJUDER VI?

En bred och varierande roll där du arbetar nära dina kollegor. Ett organisationsklimat som värnar om medborgarnas och medarbetarnas bästa genom relationer, innovativa och kreativa lösningar.

 • Arbetstid dagtid
 • Bli en del av en organisation som uppmuntrar samarbete och nya lösningar
 • Introduktionsdagar för alla nyanställda i Trosa kommun
 • Friskvårdsbidrag


ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

 

Kontakt:
Heli Carlsson, Kökschef Tomtaklintskolan
072-2012 135
heli.carlsson@trosa.se