Meny
Meny

Redovisningsekonom - vikariat

Trosa Ekonomi Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Du blir en del av ett team med tätt samarbete och stort förtroende för varandras kompetenser. Här arbetar idag fyra ekonomer, en redovisningsansvarig och två ekonomiassistenter i nära samarbete med ekonomichefen, och nu söker vi en redovisningsekonom på vikariat under resten av 2022. Ekonomienheten stöttar över 50 chefer och cirka 900 medarbetare inom kommunens olika verksamhetsområden. Som redovisningsekonom sitter du tillsammans med oss kollegor i centrala Trosa nära många av våra andra centrala funktioner.

Trosa kommun är Sveriges kanske just nu mest intressanta kommun. Med korta beslutsvägar och närhet till beslutsfattare ges du här möjlighet att på ett innovativt och kreativt sätt stötta våra chefer och medarbetare. Vi har några av Sveriges mest engagerade medarbetare och toppar listan vad gäller motivation, ledarskap och styrning år efter år (enligt SKRs medarbetarundersökning HME).

 

VAD INNEBÄR TJÄNSTEN?

I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för kundfakturering, påminnelser och inkassohantering. Du är ansvarig för reskontramodulen i ekonomisystemet Raindance. Kundfaktureringen innebär till stor del filhantering från olika verksamhetssystem och till en mindre del manuell fakturering. Du är också delaktig i bokslutsarbetet och vid behov behjälplig med andra på enheten förekommande arbetsuppgifter.

Ekonomienheten i kommunen är centralt placerad på kommunkontoret. Vi har ett prestigelöst och hjälpsamt arbetsklimat och vi samarbetar kring en mängd olika frågor. Vi tar gemensamt ansvar för förbättring av processerna för budget, bokslut och andra övergripande processer. 

 

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som har erfarenhet av att självständigt ansvara för kundreskontra i en större organisation. Du är diplomerad redovisningsekonom eller har annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Det är meriterande men inte ett krav med erfarenhet av offentlig sektor och kommunal redovisning.

Du är noggrann och serviceinriktad. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett omdömesfullt sätt. För att trivas med tjänsten som redovisningsekonom är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra. Vi söker dig som är positiv, självgående och lösningsfokuserad.

Låter det intressant så kan vi erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete!

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 31 december 2022 

Omfattning: Heltid, 100 % 

Tillträde: Enligt överenskommelse

       

VAD ERBJUDER VI?

  • Ett ekonomiteam med hög kompetens och arbetsglädje
  • Bli en del av en organisation som uppmuntrar samarbete och nya lösningar
  • En organisation där ekonomi har en självklar plats i ledningen
  • Arbetsplats i centrala Trosa i vackra lokaler
  • Friskvårdsbidrag
  • Flextid

 

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval.

Vi tackar vänligt nej till erbjudande från bemannings- och rekryteringsfirmor.

 

 

Kontakt:
Marlene Bernfalk, Ekonomichef
0156-52092
Marlene.bernfalk@trosa.se

Björn Alm, Redovisningsansvarig
0156-52000
Bjorn.alm@trosa.se