Meny
Meny

Ekonom - vikariat

Trosa Ekonomi Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Du blir en del av ett team med tätt samarbete och stort förtroende för varandras kompetenser. Här arbetar idag fyra ekonomer, en redovisningsansvarig och två ekonomiassistenter i nära samarbete med ekonomichefen, och nu söker vi en redovisningsekonom på vikariat under resten av 2022. Ekonomienheten stöttar över 50 chefer och cirka 900 medarbetare inom kommunens olika verksamhetsområden. Som redovisningsekonom sitter du tillsammans med oss kollegor i centrala Trosa nära många av våra andra centrala funktioner.

Trosa kommun är Sveriges kanske just nu mest intressanta kommun. Med korta beslutsvägar och närhet till beslutsfattare ges du här möjlighet att på ett innovativt och kreativt sätt stötta våra chefer och medarbetare. Vi har några av Sveriges mest engagerade medarbetare och toppar listan vad gäller motivation, ledarskap och styrning år efter år (enligt SKRs medarbetarundersökning HME).

 

VAD INNEBÄR TJÄNSTEN?

Vi söker en ekonom till ekonomienheten med inriktning på verksamheterna inom Kultur- och fritidsnämnden samt Teknik- och servicenämnden. I nämndernas ansvarsområden ingår teknisk verksamhet, gator och vägar, fastigheter, driftsenhet, gator, parker, fritidsanläggningar, bibliotek och fritidsverksamhet samt VA och renhållning.
Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara budget, månadsuppföljningar och prognos i nära samarbete med budgetansvariga chefer. Du kommer agera som ett bollplank och stötta budgetansvariga chefer i deras uppdrag att ha kontroll över sin ekonomi. 

Det är också här som kommunens investeringsprojekt drivs varför utveckling av processer och regler för budgetering och uppföljning av investeringar ingår i ditt ansvar. I investeringsprocessen ingår även ansvar för att uppdatera och underhålla anläggningsreskontran. Du är också vid behov behjälplig med andra på enheten förekommande arbetsuppgifter. 

Ekonomienheten i kommunen är centralt placerad på kommunkontoret. Vi har ett prestigelöst och hjälpsamt arbetsklimat och vi samarbetar kring en mängd olika frågor. Vi tar gemensamt ansvar för förbättring av processerna för budget, bokslut och andra övergripande processer.  

 

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi. Det är meriterande om du har god kunskap i redovisning- och budgetfrågor inom kommunal verksamhet samt erfarenhet av fastighets- och investeringsredovisning. Du är analytisk och strukturerad och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer. 

Du har goda kunskaper i excel och det är meriterande om du har kunskap om systemet Raindance. 

Låter det intressant så kan vi erbjuda ett stimulerande och omväxlande arbete!

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN 

Anställningsform: Vikariat t.o.m. 31 december 2022 

Omfattning: Heltid, 100 % 

Tillträde: Enligt överenskommelse.

       

VAD ERBJUDER VI?

  • Ett ekonomiteam med hög kompetens och arbetsglädje
  • Bli en del av en organisation som uppmuntrar samarbete och nya lösningar
  • En organisation där ekonomi har en självklar plats i ledningen
  • Arbetsplats i centrala Trosa i vackra lokaler
  • Friskvårdsbidrag
  • Flextid

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval.

Vi tackar vänligt nej till erbjudande från bemannings- och rekryteringsfirmor.

 

 

 

 

Kontakt:
Marlene Bernfalk, Ekonomichef
0156-52092
Marlene.bernfalk@trosa.se

Björn Alm, Redovisningsansvarig
0156-52000
Bjorn.alm@trosa.se