Meny
Meny

Lärare mot fritidshem till Vitaliskolan

Trosa Vitalisskolan Sista ansökningsdag: 2022-01-25

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från det första mötet med förskolans värld, hela vägen genom förskoleklass, grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

 

UPPDRAG

Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla vår fritidshemsverksamhet för barn i åldrarna 6-12 år. På förmiddagarna är tjänsten förlagd till skolan. Ditt uppdrag under skoldagen kan se olika ut utifrån din kompetens och elevernas behov. 

Ditt huvuduppdrag kommer att vara att tillsammans med övrig personal på fritids planera, genomföra och utveckla fritidsverksamheten för våra elever utifrån gällande styrdokument.

 

KOMPETENS

Vi söker dig som är positiv, kreativ och som har en vilja att ge varje barn de bästa förutsättningarna för att utveckla hela sin personlighet. 

Du är utbildad legitimerad lärare mot fritidshem.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i fritidshem

Du är trygg, stabil och nyfiken med ett naturligt driv som gör att du bidrar till fritidshemmets utveckling framåt. Du har en positiv grundinställning, och skapar arbetsglädje både hos elever och bland dina kollegor. Vi har under över ett års tid fördjupat oss tillsammans i skolverkets webbkurs "fritidshemmens uppdrag" och vi kommer under nästa läsår fortsätta det arbetet för att tillsammans förbättra våra fritidsavdelningar. Vi vill att du har ett positivt förhållningssätt med utgångspunkt i att alla barn är allas ansvar. Vi vill att du är ansvarstagande och har lätt för att samarbeta och bra på att skapa goda relationer med såväl barn som vuxna. 

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare om du har rätt behörighet, annars en tidsbegränsad tjänst

Omfattning: 100%

Tillträde: 2022-03-01 eller enligt överenskommelse

 

Om Vitalisskolan

Med skogen som granne och havet inom räckhåll hittar du Vitalisskolan, den största låg- och mellanstadieskolan i kommunen. På Vitalisskolan finns det idag cirka 410 elever från F-6 i moderna lokaler. Cirka sextio personer arbetar tillsammans med våra elever, och våra medarbetare är uppdelade i arbetslag på skola respektive fritidshem. 

Vår vision är att arbeta för att Vitalisskolan ska vara en skola där alla känner sig trygga. Vi medverkar till att utveckla barnens känsla för samhörighet, ansvar och ett livslångt lärande. Skolgården och skogen fylls dagligen med lärande, lek och aktiviteter i direkt anslutning till skolan. Ett arbetsklimat och en miljö som främjar barns hälsa ger lust och glädje till lärande. Rektor, personal, barn och föräldrar har tillsammans utvecklat en attraktiv skola i nya lokaler med allt under samma tak. 

 

ÖVRIGT

Urvalet påbörjas efter sista ansökningsdag den 26 juli.

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt:
Katarina Johansson, Rektor Vitalisskolan
0156-52071
katarina.johansson@trosa.se

Sari Walldén, Bitr. rektor Vitaliskolan
0156-52047
sari.wallden@trosa.se