Meny
Meny

Kockar till tillagningskök på Tomtaklintskolan

Trosa Driftenhet Sista ansökningsdag: 2022-07-24

Vi söker kockar som vill skapa Sveriges bästa offentliga måltider! Föreställ dig att du har 2700 gäster fördelade över flera restauranger. Gästerna har olika tidigare upplevelser av mat, och har alla olika utmaningar under dagen. Måltiden du lagar är en av deras viktigaste källor för både trivsel och energi.

Du kommer till en organisation där gästen står i fokus och där omsorgen om måltiderna är mycket viktig i alla led. Den omsorgen vill vi ska märkas för alla de ca 2700 portioner vi lagar från grunden i våra tre produktionskök. Köket i Vagnhärad producerarar ca 1000 portioner och våra två kök i Trosa producerar ca 1700 portioner varav ca 900 i Tomtaklintskolans kök och 800 i Skärlagsskolan kök. Förutom våra tre produktionskök har vi fyra mottagningskök. Hos oss pågår ett ständigt utvecklings- och förbättringsarbete, närmsta utvecklingen är att vi öppnar upp ytterligare ett produktionskök i Vagnhärad sommaren 2022.

 

VAD INNEBÄR DET ATT JOBBA SOM KOCK I TILLAGNINGSKÖK?

Vi söker en kock som vill vara med och skapa en måltidsupplevelse utöver det vanliga till vårt tillagningskök på Tomtaklintskolan i Trosa. Du kommer laga lunch till barn och elever i skolan och förskolan samt en del catering. Du arbetar vardagar, och är ledig på kvällar och helger.

Du behöver ha ett tänk som går i linje med vårt arbetssätt "Diet for a green planet" vilket innebär vällagade, välkomponerade måltider med fokus på ekologiska närproducerade råvaror som är i säsong just nu. Vi har ett medvetet tänk kring att minska matsvinn i hela kedjan i allt från produktion och tillagning samt våra kunders tallrikar.

Du kommer att tillsammans med övriga i gruppen planera, organisera och genomföra alla förekommande arbetsuppgifter i köket och restaurangerna. Det team som varje dag möjliggör måltiderna består av 22 medarbetare, varav 11 arbetar i Trosa fördelat på två tillagningskök och två mottagningskök. Vi levererar även till sex förskolor i Trosa och Västerljung.

Du är delaktig och bidrar till verksamhetens utveckling. Som medarbetare hos oss kommer du erbjudas kompetensutveckling både individuellt och i grupp för att utvecklas i din roll och för att ständigt höja kvaliteten i verksamheten.

 

VEM SÖKER VI?

Du har en servicekänsla som sitter i ryggmärgen. Du är kvalitetsmedveten och har precis som vi en ambition om hållbar matlagning med hög kvalité. I vår strävan efter att utveckla verksamheten ser vi gärna att du är nytänkande, en egenskap som också underlättar när vi komponerar måltider för en bred åldersspridning. 

Du som söker:

 • är utbildad kock  
 • har god kunskap om och stort intresse av matlagning
 • behärskar svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • erfarenhet från storkök och specialkost 
 • erfarenhet av beställningar
 • datorvana och erfarenhet från kostdatasystem (ex Mashie)
 • B-körkort 

Du trivs med att jobba i team, vilket märks på att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och gärna bidrar med dina kunskaper till övriga i gruppen. Dina tidigare kollegor kan berätta om din goda förmåga att lyssna och hur du delar med dig av dina erfarenheter.

Dagarna hos oss kan se olika ut, exempelvis kan vi behöva anpassa vårt  arbetssätt efter ändrade förutsättningar. För att lösa vårt uppdrag är vi flexibla i vårt team, vilket vi vill att du också är.

Då arbetet stundtals innebär en hög arbetsbelastning behöver du kunna prestera bra även i dessa situationer. Tunga lyft förekommer, vilket ställer krav på tillräckligt god fysik.

 

VAD ERBJUDER VI?

Trosa kommun är en liten men snabbt växande kommun. Här söker vi personer som är initiativrika och målinriktade. Är du rätt person ges du stora möjligheter till utveckling. Relationsskapande och känslan av tillhörighet är viktigt för oss, du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen på en guidad busstur genom verksamheterna. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen.

  • Arbete dagtid och lediga helger
  • Marknadsmässiga löner för kockar
  • Friskvårdsbidrag
  • Tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter med en blandning av fysisk aktivitet och kultur hos aktörer baserade i Trosa kommun
  • Chefsförsörjningsprogram för blivande ledare
  • Introduktionsdag för alla nyanställda

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning 6 månaders provanställning kommer att tillämpas

Omfattning: Heltid 

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

 

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag, 24 juli 2022.

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

Kontakt:
Diana Johansson, Kökschef
0156-52372