Meny
Meny

Fritidspedagog till Skärlagskolan

Trosa Skolkontoret Sista ansökningsdag: 2022-08-08

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från det första mötet med förskolans värld, hela vägen genom förskoleklass, grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

UPPDRAG

Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla vår fritidshemsverksamhet för barn i åldrarna 6-12 år. På förmiddagarna är tjänsten förlagd till skolan. Ditt uppdrag under skoldagen kan se olika ut utifrån din kompetens och elevernas behov. 

Ditt huvuduppdrag kommer att vara att tillsammans med övrig personal på fritids planera, genomföra och utveckla fritidsverksamheten för våra elever utifrån gällande styrdokument. 

 

 

KOMPETENS

Vi söker dig som har ett inre lugn men ändå ett driv, och en vilja att ge varje barn de bästa förutsättningarna för att utveckla hela sin personlighet. 

Du är behörig och legitimerad till något av nedanstående:

  • fritidspedagog
  • grundlärare i fritidshem
  • god kunskap om fritidshemmets uppdrag i läroplan Lgr11

Vi ser det som meriterande om du är/har:

  • erfarenhet av pedagogiskt arbete i fritidshem
  • erfarenhet av undervisning i klass

Du är trygg, stabil och nyfiken och förväntas vilja vara med och driva skolans och fritidshemmets utveckling framåt. Vi vill att du har ett positivt förhållningssätt med utgångspunkt i att alla barn är allas ansvar. Vi vill att du är ansvarstagande och har lätt för att samarbeta och bra på att skapa goda relationer med såväl barn som vuxna. 

 

VAD ERBJUDER VI?

Relationsskapande och kollegialt lärande är viktigt för oss, både inom skolan och inom hela kommunen, vilket vi tar vara på med bland annat kommungemensamma grupper en gång i månaden. Du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen på en guidad busstur genom verksamheterna. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen.

Vi erbjuder:

  • Kommungemensamma ämnesgrupper en gång i månaden
  • Chefsförsörjningsprogram för blivande ledare
  • Introduktionsdag
  • Friskvårdsbidrag
  • Tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter med en blandning av fysisk aktivitet och kultur hos aktörer baserade i Trosa kommun

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: augusti 2022 eller enligt ö k

 

 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

VILL DU VETA MER?


I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKR (Sveriges Kommuner och Regioner, HME).

Läs mer om barn och utbildning i Trosa kommun här.

Kontakt:
Maria Brauer, Rektor Skärlagskolan
070-245 16 09
maria.brauer@trosa.se

Åsa Ahlroth, Bitr. rektor Skärlagsskolan
077-401 68 93
asa.ahlroth@trosa.se