Jobba hos oss.
Meny
Meny

Lärare till Fornbyskolan åk F-2

Trosa Fornbyskolan Sista ansökningsdag: 2023-04-06

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från det första mötet med förskolans värld, hela vägen genom förskoleklass, grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få de utmaningar och den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

Vill du arbeta i en kommun med elevfokus där du ges möjlighet att påverka? 

 

VAD INNEBÄR DET ATT ARBETA HOS OSS?

Nu söker vi en lärare till Fornbyskolan. Hos oss välkomnas du till ett starkt team/arbetslag där vi tillsammans utvecklar undervisningen utifrån våra elevers behov och våra kompetenser. Du blir en del av ett tre-/fyrlärarsystem, och delar mentorskap tillsammans med dina kollegor. Vi har ett pågående arbete med språkutveckling och kooperativt arbets-/förhållningssätt.

Du som söker delar vår syn att på att lärande och social förmåga bäst utvecklas i samspel med andra. Du vill vara en del i att skapa en trygg miljö som hjälper dina elever att möta utmaningar i lärandet på bästa sätt. Vi tror på alla människors förmåga att lyckas, att olikhet är en tillgång och att alla elever har rätt att utvecklas i sitt lärande.

Att arbeta i den lilla kommunen skapar goda samarbeten mellan skolor och andra verksamheter i kommunen. Du har en given plats i våra kommungemensamma ämnesgrupper där lärare från åk 1-9 från alla skolor i kommunen träffas en gång i månaden för att prata om innehåll i undervisningen, bedömning och kursplan.

 

VEM SÖKER VI?

Du är/har:

  • legitimerad lärare med behörighet att undervisa F-2
  • god kunskap om läro- och kursplanen
  • goda kunskaper samt erfarenhet av pedagogisk dokumentation för att följa upp och utvärdera verksamheten
  • pedagogisk medvetenhet och kunskap att kunna tolka och konkretisera läroplanens alla mål

Ditt engagemang och din genuina nyfikenhet smittar av sig både på dina elever och kollegor.  Du arbetar utifrån en helhetssyn på barnets utveckling där lek och lärande har en stor betydelse. Som person är du prestigelös, bidrar gärna med dina kunskaper och är öppen för att lära dig mer av andra. Vi ser det som självklart att du bidrar till och är en del av skolans systematiska kvalitetsarbete.

Du är en tydlig närvarande ledare, både i och utanför klassrummet. Du har en positiv grundinställning och ett lösningsorienterat förhållningssätt, alltid med elevens bästa i fokus. Du behandlar alla lika och är konsekvent och rättvis i dina beslut. Genom att skapa en trygg grund vill du ge eleverna bästa tänkbara förutsättningar för lärande och att nå sina kunskapsmål.

Du har en förståelse för hur elevens livssituation påverkar eleven i skolan, och anpassar ditt bemötande efter elev och situation. Du är lyhörd, inlyssnande och har en positiv människosyn. Du bjuder på dig själv och värnar om att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

 

VAD ERBJUDER VI?

Relationsskapande och kollegialt lärande är viktigt för oss, både inom skolan och inom hela kommunen, vilket vi tar vara på med bland annat kommungemensamma ämnesgrupper en gång i månaden för alla våra lärare. Hos oss får du som nyanställd lärare, senior såväl som nyexaminerad, en mentor i en lärarkollega som guidar dig igenom skolans rutiner och arbetssätt. Du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen på en guidad busstur genom verksamheterna. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen.

Hos oss finns:

  • Mentorskap för nyanställda lärare
  • Kommungemensamma ämnesgrupper en gång i månaden
  • Chefsförsörjningsprogram för blivande ledare
  • Introduktionsdag
  • Friskvårdsbidrag
  • Tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter med en blandning av fysisk aktivitet och kultur hos aktörer baserade i Trosa kommun 

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde:  enligt överenskommelse 
 

ÖVRIGT

Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

VILL DU VETA MER?


I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKR (Sveriges Kommuner och Regioner, HME).

Läs mer om barn och utbildning i Trosa kommun här.

Kontakt:
Ann Heimdahl, Rektor Fornbyskolan
0156-52314
ann.heimdahl@trosa.se