Jobba hos oss.
Meny
Meny

Enhetschef till hemtjänsten i Trosa

Trosa Hemtjänsten Sista ansökningsdag: 2023-06-08

Är du en erfaren chef? Leder du ditt team med vetskapen om att individen gör skillnad och med medborgaren i fokus? Då söker vi dig!

Trosa kommun har under många år bedrivit vård och omsorg i framkant, av hög kvalité och med engagerade medarbetare. För oss är bemötande och tillgänglighet nyckeln till en bra verksamhet. Som chef och ledare hos oss har du ett gott omdöme, litar på din inre kompass och vågar pröva nya vägar.

Hemtjänsten är uppdelad i tre områden, Vagnhärad, Trosa Västra och Trosa Östra. När nuvarande chef går vidare till ett annat internt uppdrag söker vi en ny chef till Trosa Östra där drygt ett trettiotal undersköterskor, vårdbiträden och samordnare arbetar.

Vård- och omsorgskontoret ansvarar för alla kommuninvånare som har något behov av stöd, service och omvårdnad. Totalt arbetar cirka 300 medarbetare och ett tiotal enhetschefer inom denna verksamhet. Vi har en familjär stämning med god sammanhållning och det finns en bra grundtrygghet i ledningsfunktionerna, då ett flertal chefer har verkat över en längre tid. Här främjar vi goda samarbeten och arbetar bland annat tätt tillsammans med våra särskilda boenden och korttidsboenden.

Med fokus på att skapa mervärde för våra brukare samt fortsätta utveckla och förbättra vårt arbete vågar vi prova nya arbetssätt. Vi är nyfikna och ser med spänning på de möjligheter ny teknik och digitalisering skapar. Under hösten startade vi upp ett intensiv hemrehabiliterings-team (IHR) inom hemtjänsten med syftet att öka livskvalitet och samtidigt minska det framtida vårdbehovet för individen.

 

VAD INNEBÄR DITT UPPDRAG?

Vill du arbeta i en chefsroll där du är med och gör skillnad för våra medarbetare och brukare? Vi erbjuder dig ett brett och omväxlande uppdrag, där ingen dag är den andra lik. Vi söker en tydlig ledare som tillsammans med kollegor och medarbetare hittar möjligheter och utvecklar nya arbetssätt i en hemtjänst i förändring för framtiden.

Som enhetschef kommer du att leda och fördela det dagliga arbetet. Du ansvarar för ekonomi, personal, metodutveckling och kontinuerlig översyn av rutiner och riktlinjer. Du har tillgång till chefsstöd från centrala funktioner i frågor kring personal, ekonomi, kommunikation, IT. Du håller dig uppdaterad vad gäller föreskrifter, lagstiftning och dess tillämpning samt kunskapsbaserade metoder. Du driver kvalitets- och utvecklingsarbete som gagnar brukare, medarbetare och hela organisationen.

Du blir en självklar del av ledningsgruppen för vård- och omsorgskontoret tillsammans med vård- och omsorgschef och övriga enhetschefer inom Vård- och omsorgskontoret som tillsammans tar ansvar för helheten med brukarnas individuella behov i fokus.

 

VEM SÖKER VI?

Du som söker har högskoleutbildning och vi ser gärna att du har bred kunskap och erfarenhet från kommunal vård och omsorg. Tidigare ledarskapserfarenhet är ett krav och det är särskilt meriterande att ha arbetat inom hemtjänst. Du är en trygg och erfaren ledare med självinsikt och värme. Du har lätt för att anpassa dig till situationen, är en tydlig kommunikatör och ledaren med förmåga att samordna grupper. Ditt ledarskap är närvarande, även de gånger du inte fysiskt finns på plats.

Du är en lagspelare som bidrar till ett gott och nära samarbete mellan både kollegor och externa aktörer. Du är kunnig inom ditt område och van att skapa tillit och förtroende. Detta gör dig trygg i beslutsfattandet, även snabba sådana, och du är en självklar ambassadör för din arbetsplats. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är van vid förändringsarbete och ser möjligheter snarare än svårigheter. Du är skicklig på att leda grupper och processer, ditt fokus på resultat gör att du arbetar långsiktigt och systematiskt utifrån ett helhetsperspektiv.

Genom kontinuerlig dialog med dina medarbetare skapar du delaktighet och engagemang samt förser andra med de kompetenser som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har en ekonomisk medvetenhet, är mål- och resultatinriktad.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

 

VAD ERBJUDER VI?

Trosa är en kommun med goda förutsättningar och här finns många möjligheter att både få vara med och forma framtidens verksamhet såväl som att själv utvecklas i sin roll.

Hos oss får du:

  • gemensam introduktionsdag för alla nyanställda i kommunen
  • centralt chefsstöd i frågor kring personal, ekonomi, kommunikation, IT
  • regelbundna chefsträffar med övriga chefskollegor i kommunen
  • semesterväxling
  • friskvårdsbidrag och en mängd olika friskvårdsaktiviteter via Sunt Liv
  • goda pendlingsmöjligheter

 

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

Kontakt:
Fredrik Yllman, Vård- och omsorgschef
0156-521 15
fredrik.yllman@trosa.se