Jobba hos oss.
Meny
Meny

Sommarjobba med oss i äldreomsorgen

Trosa Vård- och omsorgskontoret Sista ansökningsdag: 2024-04-30

Du med ett hjärta för människor, stort engagemang och en vilja att lära dig – vi söker dig! Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med att ge omvårdnad och bidra till en meningsfull vardag för våra brukare.

Du har ett genuint intresse för människor och skapar positiv stämning där du är. Som person är du lyhörd och bryr dig om andra. För att du ska trivas i ditt uppdrag behöver du vara nyfiken, flexibel och påhittig. Du har inga problem att följa givna instruktioner samtidigt som du lätt hittar lösningar och tar egna initiativ när det behövs.

 

Du som söker är/har:

 • grundläggande data- och dokumentationsvana
 • bra på uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
 • möjlighet att jobba minst 4 veckor under perioden juni-augusti

Det är meriterande om du också har:

 • erfarenhet av omsorgsarbete, eller annat arbete där du gett service
 • någon form av genomförd eller påbörjad vårdutbildning
 • B-körkort (inom Hemtjänsten)

 

DITT UPPDRAG SOM OMVÅRDNADSASSISTENT

Att arbeta inom äldreomsorgen i Trosa kommun innebär att du gör skillnad på riktigt. Här möter du livets alla sidor och med individen i centrum hjälper du människor med olika typer av behov i olika typer av tillstånd. Du kommer att utföra de tjänster som våra brukare har beviljats stöd för, det kan handla om allt från personlig omvårdnad till tvätt, städ och sociala aktiviteter.

Jobbet är roligt och givande, inget arbetspass är det andra likt och tillsammans delar vi både de roliga och de tyngre stunderna. Hos oss blir du en del av ett glatt team och en verksamhet där ingen fråga är dum och alla frågor är välkomna. Här stöttar och hjälper vi varandra för att tillsammans skapa en meningsfull vardag för våra boende och en trivsam arbetsmiljö för alla oss som arbetar här.

Eftersom vår verksamhet pågår dygnet runt behöver vi personal som kan arbeta både dag, kväll och helger. 

 

HEMTJÄNST ELLER SÄRSKILT BOENDE?

Inför sommarsemestern behöver vi stärka upp vår bemanning och behöver därför extrapersonal till våra brukare som beviljats hemtjänstinsatser i sina hem och till våra särskilda boenden där brukarna som får insatser bor. I din jobbansökan får du rangordna var du helst vill jobba.

Gillar du variation och att vara i rörelse? Inom hemtjänsten utgår du från kontoret i Vagnhärad eller Trosa och tar dig runt mellan våra brukare i kommunen med tjänstebil eller på tjänstecykel.

Våra särskilda boenden Ängsgården, Trosagården och Häradsgården är belägna i Trosa och Vagnhärad. Om du väljer att sommarjobba inom något av boendena kommer du att vara stationerad på ett boende, men kan jobba på olika avdelningar.

 

VAD ERBJUDER VI?

I Trosa kommun får du möjlighet att växa och lära dig mer. Vi har regelbundna internutbildningar och på vårt kliniska träningscentrum (KTC) där den högteknologiska vårddockan Anne är vår trogna patient. Vi vill alltid bli bättre och arbetar därför med att utveckla vår verksamhet. För att underlätta arbetet och våra brukares vardag använder vi oss också av olika tekniska och digitala lösningar.

 • introduktion med erfarna handledare
 • kompetenshöjande utbildningar
 • förmånen att arbeta med fantastiska kollegor
 • välfärdsteknologi som en naturlig del av jobbet
 • mängder av vardagsmotion!

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Visstid

Omfattning: Sommarjobb minst 4 veckor under perioden juni-augusti. Inom hemtjänsten jobbar du hela perioder, det vill säga hela juni, juli eller augusti.

Tillträde:  Enligt överenskommelse

 

REGISTERUTDRAG

Den som erbjuds tjänst inom Vård- och omsorgskontoret i Trosa kommun ska visa upp utdrag ur sitt belastningsregister. Ett sådant utdrag behöver beställas av personen själv, via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Det är viktigt att valet ”HVB hem” görs vid beställning av utdraget för att alla eventuella brott ska komma med i utdraget.

 

KONTAKTPERSONER

Lena Skålberg, enhetschef Ängsgården

0156-520 43

lena.skalberg@trosa.se

 

Emelie Littorin, enhetschef Trosagården

0156-52127

emelie.littorin@trosa.se

 

Maria Jonsson, gruppchef Trosagården

Maria.x.jonsson@trosa.se

 

Therese Andersson, gruppchef Trosagården

Therese.Andersson@trosa.se

 

Jessica Wolfenstein, enhetschef Häradsgården

0156-52079

Jessica.Wolfenstein@trosa.se

 

Malin Skålberg, enhetschef Hemtjänsten Vagnhärad

0156- 52063

malin.skalberg@trosa.se

 

Carola Ånelöv Ingvald, enhetschef Hemtjänsten Trosa Väster

0156-52139

Carola.AnelovIngvald@trosa.se

 

Lena Österlund, Enhetschef Hemtjänsten Trosa Öster

0156-52098

lena.osterlund@trosa.se

 

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!