Jobba hos oss.
Meny
Meny

Livsmedelsinspektör, vikariat

Trosa Samhällsbyggnadskontoret Sista ansökningsdag: 2024-02-25

I Trosa kommun står medborgarnas perspektiv, miljön och hälsan högt upp på agendan. I vår lilla men snabbt växande kommun söker vi nu en inspektör till miljökontoret som ges möjlighet att arbeta med ett brett ansvarsområde i ett väl sammansvetsat gäng.

Det är både inspirerande och spännande att arbeta i en liten kommun som ligger i framkant. Vi har nära till politisk ledning och beslutsfattare och vi involveras i projekt som berör många vitt skilda verksamheter. I Trosa är tempot ofta högt och vi får saker att hända, vilket kan vara både utmanande och roligt.

VAD INNEBÄR DITT UPPDRAG?

Miljökontoret är en del av samhällsbyggnadskontoret och lyder under miljönämnden. Vi är ett litet kontor där samarbete och flexibilitet är ledord. Vi arbetar främst med myndighetsutövning inom områdena för miljö- och hälsoskydd, livsmedel, alkohol, tobak och receptfria läkemedel.

Du kommer i huvudsak att arbeta med livsmedelskontroll men detta 16-månaders vikariat omfattar även tillsyn rörande tobak, folköl och receptfria läkemedel. Utöver kontroll och handläggning ingår även information och rådgivning till företag och allmänhet samt planering av tillsynen i arbetsuppgifterna. 

VEM SÖKER VI?

Du som söker har:

  • akademisk utbildning inom området för livsmedelskontroll, eller en annan för tjänsten relevant utbildning
  • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • körkort (B-körkort för manuellt växlad bil)

Erfarenhet av arbete med livsmedelskontroll och/eller folköl, tobak och receptfria läkemedel är meriterande.

Du har god förmåga och vilja att samarbeta, är serviceinriktad och är bra på att kommunicera med såväl kunder som kollegor. Du är vad vid självständigt arbete, är strukturerad, tydlig och har förmåga att komma till beslut. Du trivs när det händer mycket och är handlingskraftig.

Låter det intressant och tror du att du vill vara en av oss, så kan vi erbjuda ett stimulerande och varierat arbete. Tar du dessutom med dig arbetsglädje och en portion humor, så passar du in i vårt positiva gäng. 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Vikariat 16 månader

Omfattning: Heltid

Tillträde: 15 april 2024 eller enligt överenskommelse

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om vad som är på gång i Trosa? Klicka här!

 

Kontakt:
Mats Gustafsson, Samhällsbyggnadschef
070-662 32 05
mats.gustafsson@trosa.se

Susanne Rosqvist, Miljöchef
0156-520 97
susanne.rosqvist@trosa.se