Jobba hos oss.
Meny
Meny

Trosa kommun söker Skolläkare 20%

Trosa Barn- och elevhälsan Sista ansökningsdag: 2024-04-14

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från det första mötet med förskolans värld, hela vägen genom förskoleklass, grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få de utmaningar och den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

Arbetsplatsbeskrivning

Som skolläkare i Trosa kommun är du anställd på den Centrala enheten för Barn- och Elevhälsa/Elevhälsans medicinska insats (EMI).
Inom enheten arbetar skolsköterskor samt en skolläkare med centrala uppdrag. Deras uppdrag är att leda, styra och kvalitetssäkra Elevhälsans medicinska insats EMI och från dem får du som skolläkare stöd i ditt arbete. Enheten leds av en enhetschef.

Arbetsbeskrivning

Skolläkarens uppgift är att i samarbete med skolsköterskan med MLA uppdraget arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Arbetet sker både på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja varje elevs hälsa, utveckling och lärande. Skolläkaren träffar alla elever i förskoleklass eller i åk 1. Samt vid behov, elever i alla åldrar, för bedömning och ställningstagande bl.a. avseende behov av remiss för utredning av medicinska och psykiatriska tillstånd samt utvecklingsavvikelser/ funktionsvariationer. Arbetet är rörligt och som skolläkare har du ansvar för samtliga 6 skolor i kommunen. I uppdraget ingår även att samarbeta tvärprofessionellt med andra professioner inom elevhälsan.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistutbildning i barn- och ungdomsmedicin, allmänmedicin, barn- och ungdomspsykiatri och/eller skolhälsovård. Erfarenhet av arbete som skolläkare samt Folkhälsovetenskaplig utbildning och/eller erfarenhet av vetenskapligt arbete/forskning är meriterande.

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: 20%

Tillträde: augusti 2024

 

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

Kontakt:
Taina de Mander
tf chef Barn- och Elevhälsan
taina.demander@trosa.se

 

VILL DU VETA MER?


I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKR (Sveriges Kommuner och Regioner, HME).

Läs mer om barn och utbildning i Trosa kommun här.