Jobba hos oss.
Meny
Meny

Fysioterapeut till hemsjukvården

Trosa Hälso- och sjukvårdsenheten Sista ansökningsdag: 2024-05-06

Välkommen till en arbetsplats omgiven av hav, åkrar och ängar. Här finner du ett öppet klimat, korta beslutsvägar, en närhet till kollegor och goda samarbeten mellan enheter. Genom en tro på patientens förmåga, aktivitetsbevarande och aktivitetshöjande insatser kommer du göra skillnad i människors liv.

 

ATT ARBETA SOM FYSIOTERAPEUT HOS OSS

Du blir en del av en arbetsgrupp på fem fysioterapeuter där dina kollegor har lång och bred erfarenhet. Din arbetsgrupp är en del av Hälso- och sjukvårdsenheten som även består av 24 sjuksköterskor, sju arbetsterapeuter och två undersköterskor. Vi hjälps åt både inom arbetslaget och mellan olika yrkesgrupper på andra enheter. Här finns ett nära ledarskap som uppmuntrar delaktighet. Dina tankar och idéer ser vi som en viktig del i att utveckla verksamheten och samarbetet mellan enheter.

Du får möta en stor variation av patienter och diagnoser, vilket gör att du hela tiden fortsätter att utvecklas. Vi utför hembesök, möjligheten att möta patienten i hemmiljön ger en god grund för en djupare och bredare förståelse för patienten. Du får ofta lång vårdrelation till dina patienter, och det finns en kontinuitet i de personer som yrkesmässigt finns kring patienten.

En liten kommun innebär en geografisk närhet till patienter och aktörer du ofta kommer i kontakt med. Uppdragen kommer från andra yrkesgrupper inom enheten, via sjukhus inför hemgång, från biståndshandläggare, hemtjänst, anhöriga eller patienten själv. Besöken sker på något av kommunens tre särskilda boenden, LSS, korttidsboende och ute i patienternas egna hem. Hemtjänsten kan på uppdrag av fysioterapeut vara en del i patientens behandling.

Vi utbildar vård- och omsorgspersonal, bland annat genom en två-dagars kurs i förflyttningskunskap. En stor vinst med detta är samarbetet mellan olika enheter där vi genom utbildningen både höjer kunskapsnivån och skapar ett gemensamt språk och arbetssätt. Vi är delaktiga i att implementera Trygg hemgång samt kommer arbeta för att patienter som har behov även ska kunna erbjudas intensiv hemrehabilitering (IHR).

 

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig har/är:

 • fysioterapeut eller sjukgymnast
 • förmågan att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
 • god dator- och dokumentationsvana
 • B-körkort

Du är trygg i din profession och är redo att ta med dig din kunskap och erfarenhet in i dina patienters hem. Du är professionell i hur du bygger relationer och visar hänsyn till människors olikheter. Du har en pedagogisk förmåga, och anpassar ditt bemötande efter den du har framför dig.

Utifrån din stabila grund är du kreativ och har förmågan att hitta nya lösningar. Du är strukturerad med förmågan att hantera flera parallella uppdrag och vara flexibel. Du trivs med omväxling, har en nyfikenhet och vilja att lära. Du är initiativtagande och driver ärenden framåt.

Du är öppen och prestigelös, att vända sig till en kollega för att bolla något är en självklarhet för dig. Du trivs med samarbete och ser alla yrkesgrupper som en del av helheten för patienten.

 

VAD ERBJUDER VI?

Vi ser fortsatt vidareutbildning som ett viktigt inslag för att rehabiliteringen ska ligga i framkant. Trosa kommun är en organisation och arbetsgivare som präglas av en ständig vilja att utvecklas och om du är rätt person kommer du få stora möjligheter till personlig utveckling.

Trosa kommun som arbetsgivare är måna om dig som medarbetare och vill visa vår uppskattning på olika sätt. Här erbjuds du:

 • flextid
 • arbetstid dagtid, vardagar
 • möjlighet till kompetensutveckling
 • gemensam introduktionsdag för alla nyanställda i kommunen
 • friskvårdsbidrag och en mängd olika friskvårdsaktiviteter via Sunt Liv
 • chefsförsörjningsprogram för våra blivande ledare
 • goda pendlingsmöjligheter

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

REGISTERUTDRAG

Den som erbjuds tjänst inom Vård- och omsorgskontoret i Trosa kommun ska visa upp utdrag ur sitt belastningsregister. Ett sådant utdrag behöver beställas av personen själv, via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Det är viktigt att valet ”HVB hem” görs vid beställning av utdraget för att alla eventuella brott ska komma med i utdraget.

 

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

Kontakt:
Annica Eriksson, Enhetschef
0156-521 77
annica.eriksson@trosa.se

Cecilia Portnoff- Thell, Biträdande enhetschef
0156-520 33
cecilia.portnoff-thell@trosa.se