Jobba hos oss
Meny
Meny

Socialsekreterare till Ekonomi- och vuxenenheten i Trosa

Trosa Socialkontor/Individ- och familjeomsorg Sista ansökningsdag: 2024-06-30

Till dig som vill arbeta i en kommun som präglas av handlingskraft, med närhet till beslutsfattarna, befolkningen och havet. Nu söker vi dig som vill vara en av oss som verkligen gör skillnad! 

Socialkontoret ligger med promenadavstånd till stadskärnan. Vi har ljusa, luftiga och trivsamma lokaler och god tillgång till besöksrum och grupprum.
Vi arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare genom att se över arbetsförhållandena för myndighetsutövande personal och fokuserar på att erbjuda personlig utveckling, en hållbar arbetssituation och konkurrensmässiga löner. Hos oss får du ett nära ledarskap, introduktion och regelbunden handledning.

Både vuxenenheten och barnenheten arbetar med metoden Signs of safety. Vi har en lång tradition av samarbete och samverkan i Södermanland som ger tillgång till gemensamma utbildningsdagar och utveckling med stöd från länets FoU och andra aktörer. Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete och hos oss är kompetensutveckling en naturlig del av din anställning.

 

VAD INNEBÄR DITT UPPDRAG SOM SOCIALSEKRETERARE HOS OSS?

Vi söker en socialsekreterare till vår ekonomi- och vuxenenhet med inriktning mot ekonomiskt bistånd, budget- och skuldrådgivning, våld i nära relationer och missbruk. Du handlägger ansökningar enligt Socialtjänstlagen och arbetar förändringsinriktat med brukare.

Tillsammans med brukaren kommer du att planera för dennes försörjning och det finns ett arbetsmarknadsteam som kan vara behjälpligt. Jobbet kan också innebära att du stödjer brukare till att ta kontroll över sitt beroende och även stöd till att förändra oönskade våldsamma situationer/relationer. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor inom socialkontoret och med andra samarbetspartners. Ditt arbete ska ske med brukaren i fokus utifrån en helhetssyn och bidra till att verksamheten kännetecknas av professionalitet och ett gott bemötande.

 

VEM SÖKER VI?

Du som söker är/har:

 • socionomexamen, beteendevetenskaplig eller motsvarande högskoleutbildning
 • vana av att möta människor i olika situationer
 • uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
 • goda kunskap om aktuell lagstiftning
 • B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • handläggning av ekonomiskt bistånd, våld i nära relationer och missbruk
 • budget och skuld, samt dödsboutredningar
 • verksamhetssystemet Treserva

Vi förväntar oss att du är engagerad i arbete med brukare och vill utvecklas i tjänsten. Vi tror att du är en flexibel, trygg och positiv person. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan ta initiativ. Du är resultatinriktad och har en god förmåga att strukturera ditt arbete och att arbeta självständigt.

 

VAD ERBJUDER VI?

Trosa kommun är en liten men snabbt växande kommun. Här söker vi personer som är initiativrika och målinriktade. Är du rätt person ges du stora möjligheter till utveckling. Du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen.

 • Introduktionsdag för alla nyanställda
 • Friskvårdsbidrag
 • Ett stort utbud av aktiviteter via SuntLiv
 • Chefsförsörjningsprogram för våra blivande ledare

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

 

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

Kontakt:
Cecilia Söderqvist, Enhetschef
0156-523 53
Cecilia.Soderqvist@trosa.se