Jobba hos oss
Meny
Meny

Bemannare till Hemtjänsten

Trosa Hemtjänsten Sista ansökningsdag: 2024-07-30

Är du en strukturerad och engagerad administratör? Vill du vara med och forma framtidens hemtjänst i en kommun där kvalitet och individcentrerad omvårdnad står i centrum? Trosa kommun söker nu en bemannare till vår hemtjänstverksamhet. Här får du chansen att bidra till en trygg och meningsfull vardag för våra medborgare

Vård och omsorg i Trosa kommun har under många år bedrivit verksamhet i framkant, med hög kvalitet och engagerade medarbetare. Vi erbjuder individcentrerad omvårdnad och arbetar med något av det bästa och mest berikande som finns – att tillgodose våra medborgares individuella behov av vård och omsorg så att de ska känna trygghet och meningsfullhet. I Trosa kommun skapar vi en familjär stämning och har en stark sammanhållning. Den geografiska närheten inom kommunen möjliggör goda samarbeten, och hos oss blir du en del av ett team som trivs och har roligt på jobbet.

Som medarbetare hos oss är du med och formar framtidens hemtjänst, med driv och mod att utveckla nya arbetssätt. Några av våra fokusområden just nu är intern karriärsutveckling och att, genom differentierade arbetsuppgifter, möjliggöra för våra medarbetare att arbeta på toppen av sin kompetens, för att ge bästa nytta till brukare och organisation.

Hemtjänsten i Trosa kommun består av ungefär 90 medarbetare som är fördelade över tre områden: Vagnhärad, Trosa Öster och Trosa Väster. Som bemannare kommer du att ha din arbetsplats i Vagnhärad, men du stöttar hela hemtjänsten.

 

VAD INNEBÄR DITT UPPDRAG SOM BEMANNARE?

Som bemannare kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att schemalägga hemtjänstpersonal utifrån beställning från chef och samordnare, samt att tillsätta vikarier vid korttidsfrånvaro. Inför sommarperioden har du en koordinerande roll för planering och introduktion av sommarjobbare. På sikt kan även rekrytering av vikarier och sommarpersonal ingå i ditt uppdrag. Även övriga administrativa uppgifter förekommer, såsom planering i TES. Verksamheten är under ständig utveckling vilket innebär att uppdraget kan förändras över tid.

 

VEM SÖKER VI?

Du som söker är/har:

  • gymnasieutbildning
  • en duktig administratör med mycket god data- och dokumentationsvana
  • bra på att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du är/har:

  • erfarenhet av schemaläggning och planering
  • erfarenhet av bemanning i Schema & Bemanning (eCompanion)
  • erfarenhet av TES eller annat planeringssystem
  • b-körkort

Du har förmåga att självständigt planera ditt arbete, vara strukturerad och målinriktad. Du kan hantera många ärenden under perioder med hög belastning och har en mycket god kommunikativ förmåga samt ett professionellt bemötande i alla situationer. Uppdragets administrativa tyngdpunkt och bredd förutsätter att du är prestigelös och kvalitetsmedveten med öga för detaljer. Du är analytisk och nyfiken även på avvikelser, vilket gör att vi kan lära oss av det som inte blir som vi tänkt.

Du tar egna initiativ och kommer gärna med nya idéer och förslag. Om dina kollegor skulle beskriva dig skulle de säga att andra känner sig trygga med dig och att du inger förtroende. Du är mån om att bidra till en positiv stämning i ditt arbetslag och gemensamt skapa en bra arbetsmiljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

VAD ERBJUDER VI?

En arbetsplats där vi alltid vill lära oss nya saker och uppmuntrar till egna initiativ och förslag. Vi hittar på aktiviteter som stärker vår gemenskap. Hos oss ges du möjlighet att påverka ditt arbete och skapa värde för boende. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och skapar en trygg miljö för våra boende. 

Är du rätt person ges du stora möjligheter till utveckling. Du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen. Hos oss får du:

  • introduktionsdag
  • friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter
  • chefsförsörjningsprogram för blivande ledare

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

REGISTERUTDRAG

Den som erbjuds tjänst inom Vård- och omsorgskontoret i Trosa kommun ska visa upp utdrag ur sitt belastningsregister. Ett sådant utdrag behöver beställas av personen själv, via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Det är viktigt att valet ”HVB hem” görs vid beställning av utdraget för att alla eventuella brott ska komma med i utdraget.

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

Kontakt:
Malin Skålberg, Enhetschef Hemtjänsten Vagnhärad och Västerljung
0156- 52063
malin.skalberg@trosa.se

Carola Ånelöv Ingvald, Enhetschef Hemtjänsten Trosa Väster
0156-521 39
carola.anelovIngvald@trosa.se

Lena Österlund, Enhetschef Hemtjänsten Trosa Öster
0156-52098
lena.osterlund@trosa.se