Jobba hos oss
Meny
Meny

Undersköterskor till korttidsboendet Novum

Trosa Ängsgården Sista ansökningsdag: 2024-07-30

Novum söker vi nu två nya medarbetare till vårt team. Hos oss får du vara med och ge individcentrerad omvårdnad samt arbeta med något av det mest berikande som finns­ – att tillgodose våra medborgares individuella behov av vård och omsorg så att de känner trygghet och meningsfullhet.

I Trosa kommun levererar vi äldreomsorg av högsta klass. För oss står mötet med människor i centrum och vi arbetar för att skapa en meningsfull vardag för våra boende – varje dag. Att arbeta hos oss är omväxlande med många olika typer av arbetsuppgifter vilket ger dig bred kompetens och ett flexibelt arbete.

Korttidsboendet Novum har kapacitet för nio platser fördelat över fem rum och ligger beläget på Häradsgården i Vagnhärad. Här arbetar ca nio personer. Vi har goda samarbeten med rehabpersonal, sjuksköterskor och specialiserad sjukvård i hemmet (SSIH). Hos oss blir du en del av ett arbetslag som trivs och har roligt på jobbet. Du erbjuds även möjligheten att påverka och utveckla verksamheten.

 

VAD INNEBÄR DITT UPPDRAG SOM UNDERSKÖTERSKA?

På Novum arbetar du antingen morgon- och kvällspass tillsammans med en kollega. Du arbetar rehabiliterande utifrån boendens egen kapacitet och med målsättning hemgång till det egna hemmet. 

Du kommer att arbeta med avlastning- och växelvård samt palliativ vård i livets slut. Du deltar i omvårdnadsträffar varje vecka, tillsammans med enhetschef, rehabpersonal, sjuksköterska, undersköterska och biståndshandläggare.

Dina arbetsuppgifter innebär personlig omvårdnad, vardagliga sysslor, läkemedelshantering och diverse ansvarsområden. Du arbetar aktivt med genomförandeplaner och social dokumentation där goda relationer och ett salutogent förhållningssätt är i fokus. I uppdraget ingår att få delegerade uppgifter från legitimerad personal och du kommer att bjudas in till delegeringsutbildning under din första tid hos oss.

Vi arbetar med BPSD (Beteendemässiga Psykiska Symtom vid Demens) som är ett arbetssätt för att lindra/minska beteendemässiga symtom vid demens. Vi har aktiviteter, underhållning, promenader och liknande med våra boende på dagarna. Välkommen till en arbetsplats med en öppen och välkomnande kultur!

 

VEM SÖKER VI?

Du som söker är/har:

 • utbildad undersköterska
 • erfarenhet av social omvårdnad, hälso- och sjukvårdande insatser av äldre samt vana att arbeta med människor med demensdiagnos
 • god data- och dokumentationsvana
 • bra på att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du är/har:

 • erfarenhet av demens- eller palliativ vård
 • arbetslivserfarenhet från korttidsboende
 • vana av att få delegerade uppgifter från legitimerad personal

Du är utbildad undersköterska med ett genuint intresse för människor och omvårdnad. Som person är du nyfiken och öppen för att lära dig mer. Du har en förmåga att läsa av människor, anpassa ditt beteende och agera professionellt i varje situation. Att skapa positiva möten för både brukare och anhöriga kommer naturligt för dig. Du tar egna initiativ och kommer gärna med nya idéer och förslag. Om dina kollegor skulle beskriva dig skulle de säga att andra känner sig trygga med dig och att du inger förtroende. Du är mån om att bidra till en positiv stämning i ditt arbetslag och gemensamt skapa en bra arbetsmiljö.

 

VAD ERBJUDER VI?

En arbetsplats där vi alltid vill lära oss nya saker och uppmuntrar till egna initiativ och förslag. Vi hittar på aktiviteter som stärker vår gemenskap. Hos oss ges du möjlighet att påverka ditt arbete och skapa värde för brukare. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och skapar en trygg miljö för våra brukare. 

Är du rätt person ges du stora möjligheter till utveckling. Du blir inbjuden till en introduktionsdag för alla nyanställda i Trosa kommun där du får ta del av kommunen. Under introduktionsdagen får du lära dig mer om hur kommunen arbetar samt träffa de olika verksamhetscheferna och andra kollegor inom kommunen. Hos oss får du:

 • utbildad handledare vid introduktion
 • introduktionsdag
 • kompetenshöjande utbildningsinsatser
 • friskvårdsbidrag och tillgång till ett stort utbud av Sunt Liv aktiviteter
 • chefsförsörjningsprogram för blivande ledare

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning: Heltid, vi arbetar dagtid, kvällstid och varannan helg

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

REGISTERUTDRAG

Den som erbjuds tjänst inom Vård- och omsorgskontoret i Trosa kommun ska visa upp utdrag ur sitt belastningsregister. Ett sådant utdrag behöver beställas av personen själv, via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ Det är viktigt att valet ”HVB hem” görs vid beställning av utdraget för att alla eventuella brott ska komma med i utdraget.

 

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

Kontakt:
Lena Skålberg, Enhetschef Ängsgården
0156-520 43 Tillgänglig från 22 juli
lena.skalberg@trosa.se

Almira Mustafic, Samordnare
070-5671821
almira.mustafic@trosa.se