Jobba hos oss
Meny
Meny

Arbetsterapeut till Trosa kommun

Trosa Hälso- och sjukvårdsenheten Sista ansökningsdag: 2024-07-31

Välkommen till en arbetsplats omgiven av hav, åkrar och ängar. Här finner du ett öppet klimat, korta beslutsvägar, en närhet till kollegor och goda samarbeten mellan enheter. Genom en tro på patientens förmåga, aktivitetsbevarande och aktivitetshöjande insatser kommer du göra skillnad i människors liv.

 

VAD INNEBÄR DITT UPPDRAG SOM ARBETSTERAPEUT?

Du blir en del av en arbetsgrupp med arbetsterapeuter som bär på lång och bred erfarenhet. Din arbetsgrupp är en del av Hälso- och sjukvårdsenheten som även består av fysioterapeuter, sjuksköterskor samt undersköterskor. Vi hjälps åt både inom arbetslaget och mellan olika yrkesgrupper på andra enheter. Här finns ett nära ledarskap som uppmuntrar delaktighet. Dina tankar och idéer ser vi som en viktig del i att utveckla verksamheten och samarbetet mellan enheter.

Du får möta en stor variation av patienter med olika diagnoser, vilket gör att du hela tiden fortsätter att utvecklas. Vi utför hembesök, möjligheten att möta patienten i hemmiljön ger en god grund för en djupare och bredare förståelse för patienten. Du får ofta långa relationer till dina patienter, och det finns en kontinuitet i de personer som yrkesmässigt finns kring patienten.

En liten kommun innebär en geografisk närhet till patienter och aktörer du ofta kommer i kontakt med. Teamarbete är en central del av vårt uppdrag, du arbetar nära fysioterapeuter och sjuksköterskor, samt vårdpersonal inom hemtjänst, SÄBO och LSS.

Du kommer genomföra aktivitetsutredningar, utredning av hjälpmedelsbehov och utprovning av hjälpmedel. I ditt uppdrag ingår även boendebedömning, intyg gällande bostadsanpassning, samt ADL-bedömningar och träning.

Vi handleder och utbildar vård- och omsorgspersonal, bland annat genom förflyttningsutbildning och trycksårsprofylax.

 

VEM SÖKER VI?

Vi söker dig som har/är:

 • legitimerad arbetsterapeut
 • förmågan att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
 • god dator- och dokumentationsvana
 • B-körkort
 • erfarenhet av att arbeta med personer som har kognitiv sjukdom
 • meriterande att ha arbetet inom Hälso och sjukvård
 • meriterande med genomförd HMC förflyttningsutbildning

Du är trygg i din profession och är redo att ta med dig din kunskap och erfarenhet in i dina patienters hem. Du är professionell i hur du bygger relationer och visar hänsyn till människors olikheter. Du har en pedagogisk förmåga, och anpassar ditt bemötande efter den du har framför dig.

Utifrån din stabila grund är du kreativ och har förmågan att hitta nya lösningar. Du är strukturerad med förmågan att hantera flera parallella uppdrag. Du trivs med omväxling, har en nyfikenhet och vilja att lära. Du är initiativtagande och driver ärenden framåt.

Du trivs med samarbete och ser alla yrkesgrupper som en del av helheten för patienten och att vända sig till en kollega för att bolla något är en självklarhet för dig.

 

VAD ERBJUDER VI?

Trosa kommun är en organisation och arbetsgivare som präglas av en ständig vilja att utvecklas och om du är rätt person kommer du få stora möjligheter till personlig utveckling.

Trosa kommun som arbetsgivare är måna om dig som medarbetare och vill visa vår uppskattning på olika sätt. Vi har gemensamma introduktionsdagar för nyanställda i kommunen där du får träffa medarbetare och chefer från kommunens alla verksamheter.

 • Flextid
 • Arbetstid dagtid vardagar
 • Möjlighet till kompetensutveckling
 • Friskvårdsbidrag och en mängd olika friskvårdsaktiviteter via SuntLiv
 • Goda pendlingsmöjligheter

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner: 
Annica Eriksson
Enhetschef
0156-52177

Leila Jaberansari
Arbetsterapeut
0156-52160

 

ÖVRIGT

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!