Meny
Meny

Biträdande rektor till Vitalisskolan

Trosa Vitalisskolan Sista ansökningsdag: 2020-02-24

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn och elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.

 

UPPDRAG

Att tillhandahålla möjligheten till en bra start i livet, där varje elev ges bästa tänkbara förutsättningar till goda kunskaper, är vår viktigaste kommunala uppgift och vår högst prioriterade fråga. Vi söker nu en biträdande rektor som vill vara med och driva den fortsatta positiva utvecklingen av Vitalisskolan.

Du kommer att ha personalansvar för fritidshemmet samt yngre år i skolan och tillsammans med rektor utarbeta tjänstefördelning och lägga schema. Du ansvarar även för kontakt med modersmålslärare och studiehandledare på skolan. Du kommer att leda möten, utarbeta strategier och inspirera elever och pedagoger att finna sin fulla potential.

Utifrån elevernas behov organiserar du fritidshemmet på bästa sätt och du arbetar tillsammans med rektor med att utveckla det pedagogiska ledarskapet. Vi har ett inkluderande förhållningssätt och tar tillsammans ansvar för att utveckla alla våra barn och elevers förmågor och kompetenser. Vi tror på ett elevnära ledarskap där förmågan att bygga förtroendefulla relationer är grunden för den utveckling vi vill se i organisationen. Vi vet att förtroendet mellan skolledare och medarbetare gör skillnad, både i hur vi arbetar tillsammans och för barn och elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt. Du arbetar tätt tillsammans med rektor, tre förstelärare samt ett elevhälsoteam med psykolog, skolsköterska, kurator och speciallärare. Tillsammans med rektor, medarbetarna och eleverna fortsätter du att genom samverkan med andra att utveckla Vitalisskolan att vara en skola som ligger i framkant. 

 

KOMPETENS

Du har en pedagogisk utbildning med lärarlegitimation eller likvärdig behörighet. Du har tidigare ledarerfarenhet, vi ser det som mycket meriterande om du har erfarenhet av att leda F-6 och fritidsverksamhet. Har du dessutom gått den statliga rektorsutbildningen är även det meriterande.

Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du delegerar till personal i verksamheten och ser värdet av olika yrkesgrupper och kompetenser. Du har god kunskap om grundskolan och dess lagstiftning samt styrdokument. Du är en trygg, närvarande ledare med förmågan att lyssna av både arbetsgrupper och enskilda pedagoger kring deras arbeten. Du är en god kommunikatör. Du skapar tillit, har förmågan att prioritera, samt kan bygga och stärka en samverkande organisation med vi-känsla. Du vill vara ute i verksamheten och arbeta operativt genom lektionsbesök, samtal och genom att vara en del i arbetslagens arbete. Du kommunicerar klart och tydligt i tal och skrift och har ett stort engagemang för pedagogiska frågor och lätt för att skapa relationer med elever och deras föräldrar. Du ser teamets styrkor, samtidigt som du är självständig, drivande och strukturerad.

 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Tillträde: 3 augusti 2020

 

Om Vitalisskolan

Med skogen som granne och havet inom räckhåll hittar du Vitalisskolan, den största låg- och mellanstadieskolan i kommunen. På Vitalisskolan finner man idag cirka 410 elever från f-6 i moderna lokaler. Cirka sextio personer arbetar tillsammans med våra elever, och våra medarbetare är uppdelade i arbetslag på skola respektive fritidshem. 

Vitalisskolans vision är att arbeta för att Vitalisskolan ska vara en skola där alla känner sig trygga. Vi medverkar till att utveckla barnens känsla för samhörighet, ansvar och ett livslångt lärande. Skolgården och skogen fylls dagligen med lärande, lek och aktiviteter i direkt anslutning till skolan. Ett arbetsklimat och en miljö som främjar barns hälsa ger lust och glädje till lärande. Rektor, personal, barn och föräldrar har tillsammans utvecklat en attraktiv skola i nya lokaler med allt under samma tak. 

 

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

 

Kontakt:
Katarina Johansson, Rektor Vitalisskolan
0156-52071
katarina.johansson@trosa.se

Taina de Mander, (F) Sveriges skolledarförbund
0156-523 80
taina.demander@trosa.se